×

Bericht

Helaas gaat deze cursus niet door.

Tai Chi

Start datum:
sept 26, 2019
Eind datum:
dec 12, 2019
Code:
19.280
Prijs:
90,00 EUR (incl. btw)
Plaats:
Wijkcentrum Titus Brandsma
Aantal lessen:
10
Lesduur:
1 uur
Begintijd:
09:00
Eindtijd:
10:00
Docent:

Omschrijving

slang kruipt twee 346x230

Tai-Chi (Taiji) als bewegende meditatie.

Tai-Chi (Taiji) is van origine een Chinese vechtkunst, maar wij zetten het in ter verbetering van de gezondheid en als meditatie. Met als doel Spirtuele verlichting.

Tai-Chi bevordert het natuurlijk functioneren, door lichaam en geest meer in evenwicht te brengen. Tijdens het beoefenen van Tai-Chi staat het voelen en ontspannen van het lichaam centraal. Dit leidt tot meer lichaams-bewustzijn, balans en een betere houding. Wat je brengt in het Nu.

Tai-chi is geen therapie, maar kan soms wel therapeutisch werken. In de lessen is het leren en oefenen van 'de vorm' en het voelen van de flow het belangrijkst. De vorm is een vaste reeks vloeiende bewegingen, die ontspannen en langzaam uitgevoerd worden. Deze vorm is opgebouwd uit diverse houdingen, elk met een eigen naam en functie. Door het beoefenen van de vorm kunnen de Tai-Chi principes worden ontdekt en getraind. Waaronder de belangrijkste; het afvloeien van Bin-Chi. 

Je leert eerst de korte vorm (24) van Cheng Man Ching (Yang stijl). Met de gevorderden gaan we met de lange vorm (108) aan de slag. De Tai-chi ondersteunt je gezondheid bij uiteenlopende klachten, zoals stress, slaapproblemen, mentale en fysieke vermoeidheid, reumatische klachten, concentratieproblemen, RSI, schouderklachten, rugpijn, whiplash, burn-out, enz..


Go to Top
JSN Solid 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework