Inleiding Filosofie

Start datum:
nov 7, 2019
Eind datum:
jan 30, 2020
Code:
19.200
Prijs:
165,00 EUR
Plaats:
Wijkcentrum Burghardt - zaal 10
Aantal lessen:
10
Lesduur:
1,5 uur
Begintijd:
13:00
Eindtijd:
14:30

Omschrijving

filosofie 2 281x230

Filosofie is van oorsprong een Grieks woord dat liefde voor wijsheid betekent. Ieder mens van jong tot oud stelt zich vragen over zichzelf, de mens, de natuur en de samenleving. Filosofen doen dit ook maar zij onderscheiden zich daarin door het systematisch doordenken van deze vragen. Soms bouwen zij voort op hun voorgangers en soms slaan zij een geheel eigen weg in. In deze cursus van 10 lessen maakt U kennis met de denkbeelden van de grote filosofen. Ook neemt U kennis van de geschiedenis van de westerse filosofie.

De eerste les is een kennismaking met de filosofie en haar deelgebieden zoals ethiek, wijsgerige antropologie, logica etc.

Daarna volgen lessen over de Grieken, de middeleeuwen, de moderne filosofie en de hedendaagse filosofie. We maken kenis met deze tijdvakken aan de hand van teksten van filosofen uit de betreffende tijd (Plato, Aristoteles, Augustinus, Marx, Sartre etc)

We eindigen met een overzicht van de belangrijkste hedendaagse stromingen en filosofen uit de 21ste eeuw die hierbij aansluiten.

De cursus is bestemd voor iedereen die vragen stelt en deze met ander mensen wil overdenken en bespreken. Voor deelname aan de cursus wordt geen filosofische voorkennis verwacht.

De contactgegevens van de docente vind us als u op de naam van de docent klikt of kijkt onder het menu "onze docenten" 


Go to Top
JSN Solid 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework