×

Bericht

Helaas gaat deze cursus niet door.

Latijn leeft voort, vervolg cursus grammatica en vertalen

Start datum:
sept 25, 2019
Eind datum:
apr 1, 2020
Code:
19.552
Prijs:
265,00 EUR
Plaats:
Aantal lessen:
24
Lesduur:
1,5 uur
Termijnbetaling:
Betaling in 2 termijnen mogelijk
Begintijd:
10:30
Eindtijd:
12:00

Omschrijving

Vervolg cursus grammatica en vertalen

Latijn leeft voort.... Doet U mee?

Is Latijn een dode taal? Ja en nee. Ja, want bijna niemand spreekt nog Latijn als moedertaal. Nee, want in taal, cultuur en wetenschap komen we nog heel veel Latijn tegen. Natuurlijk, het Latijn heeft zich voortgeplant in moderne talen als Frans, Spaans, Portugees, Italiaans en Roemeens. Maar ook onze taal kent nog talrijke Latijnse spreuken en uitdrukkingen, zoals:

ad hoc, plus minus, carpe diem, L.S., P.S.

Wie een regionale krant openslaat komt namen tegen als:

Carmina  ludens, Flos campi,  Cardo, Emporium of Audi Forum.

In de wetenschap wemelt het van de Latijnse woorden en heus niet alleen maar in medische kring.  We lezen Latijnse woorden op gevels en muren van gebouwen. We horen nog steeds Latijn in gregoriaanse gezangen in de kerk. Kortom, Latijn is allerminst uit onze beschaving verdwenen.

Bent u nooit eens nieuwsgierig geweest waarom bedrijven en instellingen nu juist voor die Latijnse naam hebben gekozen? Hebt u misschien ooit op school Latijn gehad en er daarna nooit meer iets mee gedaan?  Dan bied ik u deze cursus aan. 

In een reeks van 24 lessen van 1,5 uur maken we een rondgang langs veelgebruikte uitdrukkingen, spreuken en woorden die we nog dagelijks tegenkomen. Om dit te kunnen lezen duiken we aan de hand van onderstaand boek in de grammatica.  Grammatica gebruiken we dus met een praktisch doel.

Af en toe betreden we de veelzijdige Romeinse wereld van toen en verbazen ons hoeveel Romeinse cultuur tot in onze tijd nog bewaard is gebleven.

...zodat u na deze cursus kunt zeggen: “ik wist niet dat we nog zoveel Latijn gebruiken in ons dagelijks leven”.

 

Lesmateriaal:Peter Jones, “Latijn voor beginners”, 2006 ISBN 90-5333-660-5 


Go to Top
JSN Solid 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework